AcasăPoliticaEugen Tomac (PMP): Peste 1,5 miliarde de euro pentru a combate abandonul...

Eugen Tomac (PMP): Peste 1,5 miliarde de euro pentru a combate abandonul școlar

Eugen Tomac, președintele PMP afirmă că Peste 1,5 miliarde de euro vor fi alocați pentru a combate abandonul școlar, de către Uniunea Europeană. 
”𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐛𝐚𝐧𝐝𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐬̗𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫
În ultimele zile, s-au purtat dezbateri intense cu privire la riscurile la care sunt expuși adolescenții din România.
Consider însă că cel mai mare pericol cu care se confruntă tinerii din România este abandonul școlar. Suntem țara cu cea mai mare rată a abandonului școlar din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, în 2022, 15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani abandonează învățământul.
În România, combaterea abandonului școlar a rămas doar o lozincă. Am întrebat Comisia Europeană cum poate fi sprijinită țara noastră pentru a stopa acest fenomen.
Combaterea părăsirii timpurii a școlii nu se poate face fără bani.
Iată ce ne spune Uniunea Europeană:
𝐕𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞ș𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐢𝐬𝐢𝐞𝐢 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞, 𝐌𝐚𝐫𝐠𝐚𝐫𝐢𝐭𝐢𝐬 𝐒𝐜𝐡𝐢𝐧𝐚𝐬, 𝐦𝐢-𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐮𝐫𝐦ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐭.
România a primit deja granturi pentru 1400 de școli pentru a reduce părăsirea timpurie a școlii.
Acum urmează selecția de noi proiecte prin PNRRR pentru a sprijini învățământul românesc în reducerea abandonului școlar.
𝐀𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥, 𝐝𝐢𝐧 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 + 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚 𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨.
Pentru perioada 2024-2027, aceste resurse vor fi destinate combaterii abandonului școlar și integrării copiilor din zonele defavorizate în câmpul muncii.
𝐃𝐞 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐞𝐚, 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚 𝐯𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟗𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨.
Acești bani vor fi destinați infrastructurii școlare, cu prioritate pentru instituțiile de învățământ cu un grad ridicat de abandon școlar.
Voi monitoriza fiecare etapă privind implementarea acestor programe, voi vizita școli și licee, voi discuta cu elevi și profesori, cu autorități locale și centrale, deoarece aceste proiecte nu au nevoie doar de finanțare, ci și de implementarea lor eficientă.
Situația din învățământ trebuie să ne preocupe zi de zi, deoarece viitorul României depinde de școala de azi”, a scris liderul PMP pe Facebook.

Articolul Eugen Tomac (PMP): Peste 1,5 miliarde de euro pentru a combate abandonul școlar apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks