Europarlamentarul german Guido Reil efectuează, timp de câteva zile, o vizită în judeţul Hunedoara, deputatul european fiind primit, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care i-a prezentat proiectele de dezvoltare derulate în zonă.
‘Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realităţile cu care se confruntă judeţul Hunedoara, dar şi proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile şi reuşitele noastre de a atrage finanţări de aproape un miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastructură, reţele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaşte cu adevărat România, cei care vorbesc despre ţara noastră trebuie să o şi viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar şi potenţialul pe care îl avem’, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, citat pe pagina sa de socializare.
Acesta a precizat că a discutat cu interlocutorul german despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine şi să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în continuare. ‘Îi mulţumesc domnului Guido Reil pentru vizită şi am convingerea că în zilele pe care le va petrece în judeţul Hunedoara va descoperi o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim’, a completat şeful CJ Hunedoara.
Oaspetele german a fost însoţit de deputatul social-democrat Natalia Intotero, care l-a invitat în judeţul Hunedoara pentru a-i prezenta ceea ce ea a numit ‘România reală’.
‘I-am adresat europarlamentarului german invitaţia de a ne vizita pentru a cunoaşte România reală. Judeţul Hunedoara este asemănător din punct de vedere social şi economic cu zona din care provine deputatul european’, a declarat, pentru AGERPRES, Natalia Intotero.
Conform reprezentanţilor CJ Hunedoara, în programul deputatului european au fost înscrise o vizită la Colegiul Naţional ‘Decebal’ Deva, unde funcţionează clase cu predare în limba germană, precum şi la Muzeul Aurului din Brad, unic în Europa prin exponatele sale.