Radu Păltineanu, primul român care a traversat continentele America de Nord şi de Sud pe bicicletă, din Alaska – SUA până în Ţara de Foc – Argentina, şi care în prezent explorează Noua Zeelandă, unde a fost surprins de pandemie, a anunţat miercuri că se implică într-o nou proiect, prin care se urmăreşte combaterea efectelor crizei climatice asupra ecosistemului.
Potrivit unei declaraţii transmise AGERPRES, Radu Păltineanu a menţionat că se implică în proiectul The Climate Vertical, iniţiativă prin care se doreşte apropierea oamenilor de natură şi de problemele provocate de încălzirea globală, fiind lansat în acest sens un open call până în data de 15 mai, în care se pot trimite probleme identificate de către aceştia în oraşul/regiunea lor.
‘Dragostea pentru natură şi dorinţa de a face o schimbare în bine pentru comunitate, a dus la apariţia unui concept inovativ, The Climate Vertical (TCV), o iniţiativă naţională prin care se doreşte combaterea efectelor crizei climatice asupra ecosistemului. TCV doreşte crearea unei mentalităţi sănătoase, reconectarea omului cu natura, educarea şi creşterea gradului de conştientizare asupra problemelor de mediu, respectiv implementarea unor soluţii business pe baza problemelor identificate’, se menţionează în comunicatul transmis de Radu Păltineanu.
Potrivit sursei citate, TCV îşi propune să devină un accelerator global de soluţii ce pot revitaliza ecosistemul pe termen lung.
‘În 2021, The Climate Vertical începe la o scară mai mică, însă cu ajutorul ecosistemului de startup, acceleratorul va deveni în viitorul apropiat un punct central pentru soluţiile de business în acest domeniu, iar în paralel să genereze o mişcare globală în lupta pentru combaterea efectelor schimbării climatice’, se precizează în comunicat.
Recent, TCV a lansat un apel deschis pentru identificarea provocărilor sau problemelor climatice, care se adresează celor care se confruntă cu probleme cauzate de încălzirea globală şi vor să aducă o schimbare în bine.
Open Call for Challenges va rămâne deschis până pe data de 15 mai, inclusiv.
‘În scopul identificării principalelor probleme cu care se confruntă România din punct de vedere al schimbărilor climatice, pe data de 14 mai, ora 14,00, va avea loc şi un Open Talk pe subiectul ‘Conştientizarea impactului crizei climatice’, la care vor participa mai mulţi experţi din acest domeniu. Toţi cei dornici să participe la această mişcare sunt invitaţi să se înscrie succesiv la programele TCV sau separat, în funcţie de interesele lor’, mai arată sursa citată.
De asemenea, în perioada 14 – 19 iunie va avea loc un Hackathon.
‘Abordarea TCV se axează pe activarea comunităţilor alături de care vor fi identificate soluţii inovative la problemele găsite care, ulterior, se vor implementa în cadrul unor programe create pe baza principiilor de startup. The Climate Vertical atrage oameni din sectorul public şi privat, ONG-uri sau persoane care vor să contribuie la rezolvarea problemelor cu care se confruntă natura. Împreună vor trece prin programe de educaţie şi explorare a naturii, procese de ideaţie prin care se identifică soluţii inovative, un bootcamp de construcţie soluţii, dar şi un program de accelerare a echipelor care au potenţialul de a scala ideile la nivel global. Participanţii programelor TCV vor avea acces la informaţii din industrie, o reţea puternică de antreprenori şi investitori, resurse şi suport operaţional pentru lansarea viitoarelor startup-uri’, mai precizează sursa menţionată.
TVC este o iniţiativă privată din România, care îşi propune să atragă resurse importante în ţară pentru a creşte ecosistemul Climate. Echipa TCV a început printr-un parteneriat oficial cu organizaţia Europeană Climate KIC, parte din European Institute of Innovation and Technology. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă)