Expoziţia ‘Aspecte ale periferiei Bucureştiului în perioada interbelică’ se va deschide pe 15 septembrie, de la ora 18,00, la Palatul Suţu, anunţă Muzeul Municipiului Bucureşti, într-o postare pe Facebook.
Alcătuită exclusiv din fotografii din Colecţia de Fotografii, cărţi poştale şi clişee fotografice a Muzeului Municipiului Bucureşti, expoziţia propune vizitatorilor o călătorie în timp prin periferia Capitalei din perioada interbelică surprinsă în 60 de imagini.
‘Expoziţia pune în faţa vizitatorilor aspecte ale periferiei bucureştene din perioada interbelică, atunci când oraşul se afla în plină transformare edilitar urbanistică. Această transformare a început dinspre centru către periferie, cunoscând totuşi tempouri diferite. Evoluţia organică a oraşului, în care periferia devine rapid zona centrală a fost modul prin care oraşul a crescut permanent. (…) Periferia a fost documentată de fotografi precum C. Tadeu, Alfons şi A. Gh. Ebner, fiind expuse şi o serie de imagini ai căror autori nu au fost identificaţi’, precizează curatorul expoziţiei Cezar Petre Buiumaci, muzeograf la Muzeul Municipiului Bucureşti.
Muzeul Municipiului Bucureşti deţine în patrimoniul său o documentare fotografică a zonelor care urmau să fie subiectul extinderii oraşului făcute la dorinţa administraţiei şi care stau la baza acestei expoziţii, traseul propus incluzând diferite zone, de la şoseaua Colentina la cartierul Cotroceni, de la Herăstrău şi Băneasa la Calea Văcăreşti, aspecte ale unei periferii dispărute în a doua parte a secolului trecut, când oraşul s-a transformat structural în timpul regimului comunist, mai transmite MMB.