Expoziţia fotografică ‘Noi, Poporul/We the People’ – din 17 august, la Craiova; itinerată în ţară până în 2023

0
150

Expoziţia fotografică itinerantă ‘Noi, Poporul/We the People’, care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, va fi vernisată pe 17 august, de la ora 18,00, în Piaţa Mihai Viteazul, Craiova.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA transmis vineri AGERPRES, evenimentul de lansare va include vizionarea expoziţiei în Piaţa Mihai Viteazul, urmată de deschiderea oficială, care va avea loc la Muzeul de Artă Craiova din Calea Unirii nr. 15, începând cu ora 19,00.

Vor susţine discursuri consilierul pentru Presă şi Cultură al Ambasadei SUA, Timothy Gerhardson, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu; preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Dorin-Cosmin Vasile; prefectul Judeţului Dolj, Dan Diaconu; ministrul consilier – Unitatea Arhive Diplomatice a MAE Doru Gheorghe Liciu; directorul general AGERPRES, Claudia Nicolae şi managerul de proiect de la Universitatea din Craiova, profesorul Leonardo Geo Mănescu.

Expoziţia, care se axează pe tema ‘Noi, Poporul’/’We the People’, faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite, se doreşte un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român şi cel american.

‘Această colecţie de interacţiuni între cele două naţiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România este accesibil tuturor. Este o expoziţie care surprinde pe larg interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziţie creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut şi din prezent, şi oferă posibilitatea de a experimenta prietenia şi colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod’, precizează organizatorii.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie şi din Arhiva Fotografică. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu 13 fotografii.

Expoziţia fotografică va fi prezentă în Craiova şi în alte oraşe, după cum urmează:

* Craiova – 17 august – 19 septembrie;

* Timişoara – 23 septembrie – 24 octombrie;

* Cluj-Napoca – 28 octombrie – 5 decembrie;

* Sibiu – 9 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023;

* Iaşi – 13 ianuarie 2023 – 13 februarie 2023;

* Constanţa – 17 februarie 2023 – 20 martie 2023;

* Bucureşti – 24 martie 2023 – 24 aprilie 2023.

Evenimentul este organizat de Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Sursa: AGERPRESS