Expoziţia itinerantă ‘Re:waste – cum regândeşte Suedia resursele’, cu exemple de bună practică din societatea suedeză privind gestionarea deşeurilor şi transformarea acestora în resurse, organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti şi Institutul Suedez, în parteneriat cu platforma Guerrila Verde, va putea fi văzută, începând de vineri, în Promenada Mall, informează un comunicat transmis AGERPRES.
Se estimează că două miliarde de tone de deşeuri municipale au fost generate la nivel global în 2016 şi, conform previziunilor Băncii Mondiale, se preconizează că acest număr va creşte cu 70% înainte de 2050. În timp ce oamenii care trăiesc în ţările cu venituri mari produc mai multe deşeuri în comparaţie cu cei din ţările cu venituri mici, reducerea deşeurilor este o criză globală care ne cere tuturor să ne facem partea. În acelaşi timp, o abordare de succes pentru rezolvarea crizei trebuie să se bazeze pe o ierarhie a deşeurilor gestionată corespunzător şi pe eforturile pentru o economie circulară, se arată în comunicat.
‘Sustenabilitatea este o prioritate pentru noi la Ambasada Suediei la Bucureşti, în conformitate cu obiectivul Suediei de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045 şi de a avea energie 100% regenerabilă. Chiar dacă suntem o echipă mică, simţim că fiecare pas şi contribuţie vor face diferenţa pentru obiectivul global de a proteja mediul. Ne străduim să dăm un exemplu personal, adaptându-ne comportamentul de consumatori pentru a reduce impactul negativ pe care stilul nostru de viaţă îl are asupra mediului. (…) La un nivel mai larg, ne propunem să avem un impact în societatea românească prin schimbul de informaţii şi exemple bune din Suedia, aşa cum facem cu proiectul Re:waste’, a declarat ambasadorul Suediei la Bucureşti, Therese Hyden.
Expoziţia ‘Re:waste – cum regândeşte Suedia resursele’ porneşte în turneu şi va fi prezentată în mai multe spaţii publice şi instituţii de învăţământ din Bucureşti şi din ţară până la finalul anului 2022.
‘Interesul crescut faţă de subiecte care ţin de reciclare sau stilul de viaţă sustenabil al publicului din România este evident, chiar dacă nu se reflectă neapărat în statisticile de colectare. Prin exemplele din societatea suedeză, campania Re:waste este menită să inspire şi să susţină acest trend prin adoptarea de bune practici şi în societatea noastră. Prin intermediul Guerrilla Verde, mesajul Re:waste va ajunge fizic şi online, la publicul interesat din Bucureşti, dar şi alte oraşe din ţară’, a spus Nicoleta Talpeş, fondator Guerrilla Verde.
Expoziţia itinerantă va fi dublată de o campanie de comunicare online foto-video cu informaţii despre gestionarea corectă a deşeurilor şi valorificarea acestora.
În Bucureşti, expoziţia va fi deschisă până pe 15 iulie, iar accesul este liber.