Publicul este aşteptat, pe 12 august, în curtea Casei Filipescu-Cesianu, să admire o expoziţie de fresce şi să urmărească un spectacol de teatru în cadrul unui proiect despre importanţa culturală pe care a avut-o mănăstirea Văcăreşti.
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de organizatori – Teatrul Masca şi Muzeul Municipiului Bucureşti – proiectul este intitulat ‘În apropierea sfinţilor de la Văcăreşti – fresce şi teatru’.
Vineri, 12 august, de la ora 18,30, bucureştenii sunt aşteptaţi în curtea Casei Filipescu-Cesianu pentru a vizita expoziţia ‘În apropierea sfinţilor. Frescele de la Văcăreşti după 40 de ani’ şi a urmări spectacolul Teatrului Masca ‘O crimă perfectă (Îngerii de la Văcăreşti)’.
Pentru a marca această ocazie specială, programul de vizitare al expoziţiei de fresce se prelungeşte până la ora 19,00, astfel că vizitatorii expoziţiei sunt invitaţi imediat după aceea să vadă spectacolul de teatru care se va juca pe platoul din curtea interioară, informează organizatorii.
‘Premieră a stagiunii outdoor 2022 a Teatrului Masca, spectacolul este bazat pe documente de epocă şi pe memoriile celor implicaţi în derularea evenimentelor, aducând în faţa spectatorilor contemporani istoria tragică a distrugerii celei mai mari mănăstiri ortodoxe din Europa de sud-sst, întâmplată în ultimii ani ai regimului comunist’, se arată în comunicat.
Proiectul îşi propune să îmbogăţească experienţa vizitării unei expoziţii muzeale prin vizionarea unui spectacol de teatru care se află în aceeaşi zonă stilistică din punct de vedere vizual şi care abordează acelaşi subiect.
‘Spectacolul O crimă perfectă (Îngerii de la Văcăreşti)’ se va juca gratuit în curtea Casei Filipescu-Cesianu în zilele de 12 şi 19 august, de la ora 19, 00.