Free Porn
xbporn
Acasă55Fechet: Joi începe implementarea Sistemului Garanţie-Returnare; va transforma România din ţara depozitării...

Fechet: Joi începe implementarea Sistemului Garanţie-Returnare; va transforma România din ţara depozitării în ţara reciclării

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că joi începe implementarea Sistemului Garanţie-Returnare şi se declară convins că acest program va transforma România ‘din ţara depozitării în ţara reciclării’.

Ministrul a precizat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, că nouă din zece români au auzit de acest program.

‘Începând de mâine, ambalajele cu logo aferent Sistemului Garanţie-Returnare vor fi purtătoare de garanţie. Cu alte cuvinte, ori de câte ori vom cumpăra o apă minerală sau plată, o băutură răcoritoare, o bere sau o sticlă cu vin – şi vom avea 7 miliarde de astfel de recipiente puse pe piaţă în fiecare an sau mai multe – cetăţenii vor plăti o garanţie de 50 de bani, pe care o vor recupera de îndată ce vor înapoia ambalajul gol, evident, fie la acelaşi magazin, fie la orice alt magazin din România, pentru că toate magazinele care pun pe piaţă astfel de băuturi vor fi totodată şi puncte de colectare’, a spus ministrul Mediului.

El a subliniat că sistemul din România va fi al doilea cel mai mare sistem de garanţie-returnare din Europa, după cel al Germaniei. Totodată, va fi ‘cel mai modern’, deoarece autorităţile române au preluat ‘toate exemplele de bună practică’ din legislaţia celor 13 state membre care au deja un astfel de program.

‘Am învăţat din toate greşelile, din toate lucrurile care au funcţionat mai puţin, ţinând cont, totodată, de particularităţile statului român, de faptul că în România încă există un volum mare de băuturi care se comercializează în mediul rural, de faptul că din punct de vedere geografic, România prezintă anumite particularităţi. Însă din discuţiile pe care le-am avut cu producătorii, din discuţiile pe care le-am avut cu comercianţii, cu marile lanţuri de magazine şi cu mici comercianţi pe care i-am vizitat personal, m-am asigurat că lucrurile funcţionează, m-am asigurat că toată lumea ştie ce are de făcut, la fel cum sunt convins că românii aşteaptă cu nerăbdare acest program, pentru că el va transforma România din ţara depozitării în ţara reciclării’, a precizat Fechet.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks