Ediţia aniversară cu numărul 30 a Festivalului naţional de muzică folk ‘Om Bun’ se va desfăşura pe 29, 30 şi 31 martie şi va reuni 30 de recitaluri ale celor mai îndrăgiţi 30 de artişti folk (care s-au aflat de-a lungul timpului în postura de concurenţi/ laureaţi, juraţi sau invitaţi în festival).
Festivalul ‘Om Bun’ a fost iniţiat în 1991 de către Societatea Metronom – o asociaţie de tip sindical a artiştilor români care activau în genurile pop, rock, jazz, folk şi DJ. Colectivul desemnat în vederea organizării primei ediţii a festivalului, în martie 1991, era format din Mircea Vintilă, Vali Sterian, Andrei Partoş şi Victor Socaciu. Structurat pe două secţiuni (concurs şi recitaluri), festivalul s-a desfăşurat de-a lungul a trei zile şi această formă a fost păstrată până în zilele noastre, arată organizatorii, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
După două decenii de existenţă (în care se lansaseră numeroase nume care populează azi cu succes aria muzicii folk), i s-a adăugat festivalului o Gală de sfârşit de an, care aducea pe scena Sălii Palatului cei mai importanţi cantautori români ai momentului.
Anul acesta, conform sursei citate, timp de trei seri, începând cu orele 18,00 şi până spre miezul nopţii, aceştia îşi vor prezenta creaţiile reprezentative, fiind stârniţi să depene poveştile din spatele acestor succese de către amfitrionul evenimentului, Andrei Partoş.
Organizatorii au decis transmiterea live-online a acestui eveniment pentru a permite o cât mai largă participare a iubitorilor de muzică şi poezie din ţară şi din afara graniţelor României, dar şi pentru a respecta legislaţia în vigoare în contextul limitării răspândirii noului coronavirus.
‘Festivalul ‘Om Bun’ a fost, este şi va rămâne una dintre cele mai seducătoare şi necesare scene pentru iubitorii de cântec şi poezie, de emoţie şi mesaj, la orice vârstă sau în orice loc în lume ne-am afla’, afirmă Victor Socaciu.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener al evenimentului.