AcasăStiri generaleFinanţare prin programul de bugetare participativă al Braşovului pentru siguranţa circulaţiei, reducerea...

Finanţare prin programul de bugetare participativă al Braşovului pentru siguranţa circulaţiei, reducerea poluării şi educaţia copiiilor

Braşovenii sunt preocupaţi de siguranţa circulaţiei în municipiu şi de educaţia artistică a copiilor, reiese din lista proiectelor care au obţinut cele mai multe voturi din partea publicului pentru a fi finanţate, anul acesta, în cadrul programului de bugetare participativă al municipalităţii.

Astfel, peste 600 de voturi au întrunit proiectele privind crearea unui centru interactiv de artă şi ştiinţă pentru copii şi dotarea fiecărei şcoli cu câte un instrument muzical, iar alte peste 400 de voturi cele privind reducerea vitezei de circulaţie a maşinilor şi crearea de zone verzi în jurul intersecţiilor aglomerate.

În total, însă, vor fi finanţate şase proiecte, deoarece valoarea celor 4 amintite este mai mică decât suma totală alocată pentru acest an programului de bugetare participativă, respectiv 2 milioane de lei şi astfel, pe lista de rezervă au mai putut fi incluse şi alte două proiecte, unul privind amenajarea unei perdele verzi pe o stradă din zona periferică, pentru reducerea poluării şi altul privind instituirea unei sărbători anuale pe o altă stradă, care, în perioada evenimentului, va fi închisă circulaţiei.

‘În total, avem şase proiecte propuse, în limita celor două milioane de lei alocate în acest an pentru bugetarea participativă. Dar, aşa cum anii anteriori au arătat, toate ideile care prezintă oportunitate şi care pot fi încadrate în alte linii bugetare ale municipiului Braşov, pot fi şi ele duse la îndeplinire’, a explicat primarul Allen Coliban.

Propunerile şi ideile de proiecte, înscrise fiecare pe una dintre cele patru categorii prevăzute în cadrul programului, au fost, mai întâi, evaluate din punct de vedere al eligibilităţii, iar ulterior, au fost votate de public.

Proiectele cu cele mai mari bugete sunt cel privind achiziţia de radare, inclusiv cu afişajul vitezei, şi camere video de detecţie a numerelor de înmatriculare, pentru reducerea vitezei de circulaţiei, pe un număr de 10 străzi – 450.000 de lei şi cel privind înfiinţarea, într-un spaţiu al Băncii de Cultură Apollonia, a unui centru interactiv de artă şi ştiinţă pentru copii – 480.000 de lei.

Proiectele privind amenajarea de spaţii verzi în jurul intersecţiilor aglomerate şi achiziţia de instrumente muzicale, ‘în acord cu cerinţele şi pregătirea profesorilor de muzică din fiecare şcoală’, au bugete de 250.000 respectiv 200.000 de lei.

Proiectul de amenajare de perdele verzi pe strada 13 Decembrie, de pe lista suplimentară, are, de asemenea, un buget semnificativ, de 420.000 de lei. Restul bugetului programului – 25.000 de lei va fi folosit pentru implementarea proiectului privind blocarea unei străzi din cartierul Bartolomeu, pentru a deveni pietonală pentru o zi, şi organizarea de diverse jocuri pentru copii şi activităţi pentru adulţi şi pensionari, aflat, de asemenea, pe lista de rezervă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks