Procedura de insolvenţă ar putea fi demarată în cazul societăţii OPS3 – Ordine şi Protecţie S3 SRL, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului Local Sector 3.
Conform propunerii iniţiate de către reprezentanţi ai grupurilor USR PLUS şi PNL, Consiliul Local Sector 3, în calitate de asociat majoritar al societăţii OPS3 – Ordine şi Protecţie S3 SRL, aprobă demararea procedurii de insolvenţă, prin procedură simplificată a societăţii.
OPS3 – Ordine şi Protecţie SRL a fost înfiinţată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Sector 3 din martie 2017, având ca asociat majoritar Sectorul 3 şi SC Administrare Active Sector 3 SRL. Conform statutului, societatea desfăşoară activităţi de pază şi protecţie, mentenanţă şi nu numai, asupra diferitelor obiective de pe raza sectorului.
Pe 27 mai, prin hotărâre de consiliu, a fost aprobat bilanţul contabil pe anul 2020, societatea înregistrând o scădere cu 32% a cifrei de afaceri, o pierdere de 2,7 milioane lei şi o diminuare a capitalurilor proprii de la 4,3 milioane la 1,1 milioane lei.
‘Precedentul Consiliu de Administraţie al societăţii şi-a depus demisia cu efect imediat începând cu 29 aprilie 2021, înainte de aprobarea bilanţului contabil şi contului de profit şi pierderi pe anul 2020. Pornind de la argumentul diminuării de activitate şi al pierderilor acumulate, precedentul consiliu de administraţie a propus Consiliului Local aprobarea derulării unor contracte de intermediere produse către Direcţia Generală de Salubritate, ulterior înfiinţarea unui service auto, ambele fiind respinse întrucât nu au fost considerate servicii publice şi nefiind în scopul pentru care a fost înfiinţată societatea’, prevede referatul de aprobare.
Se menţionează că societatea nu mai poate asigura continuitatea activităţii prin mijloace financiare proprii, având în vedere decizia primăriei ca serviciile de monitorizare şi pază să fie preluate de către Poliţia Locală Sector 3 pentru unităţile de învăţământ, respectiv de firme private de pază pentru centrele aparţinând DGASPC.
Actualul consiliu de administraţie a aprobat un raport prin care susţine dizolvare şi lichidarea simultană a societăţii.
Societatea a beneficiat deja de un capital social subscris şi vărsat de 4 milioane de lei ‘pe care l-a erodat în termen foarte scurt, respectiv 2020-2021’, se menţionează în referatul de aprobare.