Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Carol Davila’, Florentina Ioniţă Radu, a declarat că la maratonul vaccinării anti-COVID-19 s-au prezentat, până marţi după-amiază, 100 de persoane.
‘În acest moment, la nivelul Spitalului Militar sunt 365 de persoane programate în platformă, (…) dar alături de aceste persoane pot veni doritorii care nu sunt programaţi, persoane care se vor vaccina cu vaccinul Pfizer. Pentru acest maraton de vaccinare sunt destinate echipe speciale, alcătuite din medici ai Spitalului Militar Central, rezidenţi, asistente medicale, registratori medicali. Medici din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe se ocupă în mod special de pacienţii care aleg să facă vaccinul în cadrul spitalului nostru, aşa cum s-au ocupat de cei care s-au programat pe platformă. (…) Până la acest moment, la maratonul vaccinării au venit 100 de persoane’, a spus Florentina Ioniţă Radu într-o conferinţă de presă la Spitalul Militar.
Cei care doresc să se vaccineze trebuie să se prezinte cu buletinul la poarta spitalului, fiind preluaţi de personalul unităţii medicale pe un circuit special, separat de cei care s-au înscris pe platformă.
‘Oamenii sunt înştiinţaţi, se face un chestionat epidemiologic. (…) Pot veni inclusiv noaptea. De pe 4 mai până pe 11 mai vă invităm în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar, indiferent de oră, 24 din 24, să veniţi să vă vaccinaţi’, a spus Florentina Ioniţă Radu.
Ea a subliniat că vaccinarea este ‘singura modalitate prin care putem să scăpăm de pandemie, prin care putem să ne reluăm viaţa de dinainte’.
Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise, începând de marţi, de la ora 8,00, pentru populaţia generală care doreşte să se imunizeze anti-COVID, oamenii putându-se prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă.