Fotbal: Stade de France ajută la campania de vaccinare din Franţa

0
206

Stadionul Stade de France, gazda unor finale de Cupă Mondială la fotbal şi rugby, are de miercuri un nou rol în lupta contra pandemiei de coronavirus, după ce a fost transformat într-un centru de vaccinare, transmite Reuters.

Muncitorii au instalat miercuri corturi pentru a fi folosite pe post de cabinete medicale în interiorul unei hale din interiorul arenei, care înainte era utilizată pentru conferinţele de presă sau recepţii VIP.

Stade de France urmează să găzduiască în luna mai finala Cupei Franţei la fotbal, finala campionatului naţional la rugby în iunie şi un concert al vedetei americane Lady Gaga în iulie, dar aceste evenimente nu vor fi afectate de campania de imunizare, pentru că terenul şi vestiarele nu fac parte din centrul de vaccinare.

Programul de vaccinare de pe Stade de France va începe pe 6 aprilie şi se anticipează că în jur de 10.000 de persoane vor fi vaccinate săptămânal, de către un staff medical de circa 100 persoane.

Pe arena de 80.000 locuri s-a jucat finala Cupei Mondiale 1988 de fotbal şi finala Cupei Mondiale de rugby din 2007.

Deschiderea unui centru de vaccinare pe Stade de France face parte din programul guvernului francez de a accelera imunizarea populaţiei.

Circa 11% din populaţia Franţei a primit deja măcar o doză anti COVID-19, în timp ce în Marea Britanie cifra atinge 45%.

Sursa: AGERPRESS