Galaţi: Bărbat arestat preventiv în urma unor percheziţii la suspecţi de trafic de droguri de risc

0
248

Un bărbat, de 45 de ani, din Galaţi, a fost arestat preventiv, iar alte două persoane sunt cercetate penal, în urma unor percheziţii la suspecţi de trafic de droguri de risc, informează, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în ziua de 6 decembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, la trei persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni neautorizate cu substanţe psihoactive.

Din cercetări a reieşit că, în perioada mai – noiembrie 2021, persoanele bănuite ar fi procurat, transportat şi comercializat, în judeţul Galaţi, aproximativ 1,5 kilograme de substanţe etnobotanice (metafedronă) şi 2,1 kilograme de cannabis, substanţe despre care există suspiciunea că ar fi fost procurate din afara ţării.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 2 kilograme de cannabis, 100 de grame de substanţe etnobotanice, un pistol cu aer comprimat şi 4.000 de lei.

Un bărbat, de 45 de ani, a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Sursa: AGERPRESS