AcasăStiri generaleGalaţi: Bărbat cu certificat verde fals, depistat într-o sală de jocuri

Galaţi: Bărbat cu certificat verde fals, depistat într-o sală de jocuri

Un bărbat este cercetat penal după ce a fost depistat într-o sală de jocuri cu certificat verde fals, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii au depistat, în incinta unei săli de jocuri de noroc situată în municipiul Galaţi, un bărbat de 35 de ani care a prezentat la control un certificat verde fals.

În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru uz de fals.

Cu ocazia aceluiaşi control, s-a stabilit că în sala de jocuri se aflau încă trei persoane care nu deţineau certificat verde, această constatare urmând a fi comunicată ITM Galaţi pentru luarea măsurilor legale, conform legislaţiei în vigoare.

IPJ Galaţi menţionează că, în cadrul activităţilor desfăşurate în weekend pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 5.019 persoane şi 314 societăţi comerciale.

Totodată, poliţiştii au controlat peste 2.530 de locaţii, dintre care 254 restaurante, terase, cluburi, precum şi 317 mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.250 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks