Cea de-a II-a ediţie a festivalului culinar Live Traditional Cooking Show a început, vineri, în Piaţa Centrală din municipiu, cu participarea unor renumiţi maeştri bucătari şi chefi bucătari, informează Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, organizatorul evenimentului.
Potrivit sursei citate, vor fi trei zile pline dedicate gastronomiei şi zonei de show-uri culinare live, unde creativitatea culinară a celor mai renumiţi maeştri bucătari şi chefi bucătari va face deliciul publicului prezent, prin ridicarea gastronomiei la rang de artă.
Astfel, Chef Cătălin Scărlătescu va divulga secretul celei mai delicioase reţete de scoici, dar şi ce ingrediente foloseşte la cea mai bună reţetă de scoici din lume, iar Chef Gheorg şi Masterchef Cătălin Rizea vor face show total pentru papilele gustative ale tuturor celor prezenţi: grătare, garnituri, salate, sosuri, patiserie fină şi multe altele.
‘Live Traditional Cooking Show va oferi celor prezenţi în cadrul festivalului o experienţă culinară de neuitat, o promisiune a unei experienţe inedite, o poveste a pasiunii pentru mâncare savuroasă, o adevărată experienţă pentru cei care iubesc să mănânce şi să înveţe din artele gătitului’, informează organizatorii.
Show-ul gastronomic Live Traditional Cooking Show va cuprinde şi o diversitate impresionantă de plăcinte pregătite atât după reţete tradiţionale, cât şi după reţete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele şi pentru toate gusturile: plăcinte cu brânză sărată sau dulce şi stafide, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte munteneşti, mocăneşti, plăcinte dobrogene, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte învârtite, plăcinte cu mere şi scorţişoară, plăcinte cu carne.
De asemenea, creativitatea şi dibăcia copiilor prezenţi va fi pusă la încercare la atelierele de creaţie pregătite special pentru ei: workshopuri de pictat figurine de ipsos şi ateliere de preparat salată de fructe.