n număr de 28 de cursanţi din Polonia, Bulgaria, Turcia şi România participă, la Galaţi, la un proiect proiect Erasmus+ organizat de Fundaţia Inimă de Copil, informează vineri, purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Marius Ţuca.
Potrivit acestuia, Fundaţia Inimă de Copil este gazda proiectului ‘Energy, Ideas, Action, Change’, finanţat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, în care cursanţii din cele patru ţări identifică împreună, în cadrul workshop-urilor, soluţii creative în procesul de învăţare pentru tineri.
Scopul principal al cursurilor este de a dezvolta competenţele celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii şi creativităţii pentru a promova învăţarea informală.
În plus, proiectul are drept ţintă indirectă creşterea competenţelor transversale ale lucrătorilor de tineret şi ale tinerilor, deoarece instrumentele pe care le vor învăţa pot fi utilizate în educaţia formală şi pe piaţa forţei de muncă.
Participanţii fac schimb de experienţă, află care sunt dificultăţile cu care se confruntă în procesul de educare a tinerilor şi identifică soluţii pentru o educaţie cât mai bună pentru noile generaţii.
‘Învăţarea prin experienţă, inclusiv în cazul adulţilor, este una dintre cele mai eficiente căi pentru învăţare. Programele Erasmus oferă ocazii extraordinare de a întâlni oameni, profesionişti, tineri din culturi diferite, ţări diferite, a înţelege problemele din fiecare ţară dar şi soluţiile găsite, creativitatea colectivă astfel se dezvoltă şi beneficiile reciproce sunt incredibile. Reducem astfel, prin proiectul pe care noi îl derulăm împreună cu partenerii noştri, distanţele dintre persoane, ţări, culturi, experienţe profesionale diferite şi încurajăm formarea adulţilor care lucrează cu tineri, inclusiv pentru tinerii din medii vulnerabile’, a declarat directorul Fundaţiei Inimă de Copil, Anna Burtea. AGERPES/(AS-autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu)