AcasăStiri generaleGalaţi: Peste 7.000 de amenzi, de aproximativ 1,5 milioane lei, aplicate în...

Galaţi: Peste 7.000 de amenzi, de aproximativ 1,5 milioane lei, aplicate în primul trimestru de poliţiştii locali

Peste 7.000 de amenzi în sumă totală de aproximativ 1,5 milioane lei şi 3.900 puncte penalizare au fost aplicate în primul trimestru al acestui an de poliţiştii locali, se arată într-o informare transmisă, joi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Potrivit sursei citate, în primele trei luni ale anului 2021, pe componenta de Ordine Publică, poliţiştii locali au aplicat peste 5.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 840.000 lei, fiind constatate în flagrant şi 23 fapte cu caracter penal.

La Serviciul Intervenţie Rapidă şi Transport Valori s-au constatat 129 de contravenţii în valoare de peste 50.000 lei, dar şi 18 infracţiuni. În această perioadă au fost identificate, dispersate, sancţionate 52 de grupuri de contravenienţi, fiind legitimate 517 persoane.

La Serviciul Siguranţă Rutieră s-au constatat şi aplicat aproximativ 1.500 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 400.000 lei, iar la Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, 34 de contravenţii în sumă totală de 42.000 lei.

În perioada analizată, Serviciul Bază de Date, Dispecerat şi Monitorizare Video a înregistrat 917 sesizări telefonice, iar baza de date a fost utilizată în 4.853 cazuri

Prin aplicaţia ‘City App’ dispeceratul Poliţiei Locale a fost sesizat într-un număr de 84 cazuri.

‘În primele trei luni ale anul 2021, constatăm o intensificare a activităţilor preventive, îndeosebi în ceea ce priveşte combaterea infectării cu noul coronavirus, sub conducerea operaţională a Poliţiei Naţionale şi în cooperare cu structurile MAI locale. În perioada analizată, am constatat o scădere a numărului de sesizări din partea cetăţenilor şi o reducere a numărului de sancţiuni la Legea nr. 61/1991, privind ordinea şi liniştea publică. De asemenea, a scăzut şi numărul grupurilor de tineri depistate, care de regulă tulburau ordinea şi liniştea publică, în special pe timpul serii şi nopţii’, a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks