Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleGalaţi: Poliţia Locală a declanşat un plan pentru identificarea şi protejarea persoanelor...

Galaţi: Poliţia Locală a declanşat un plan pentru identificarea şi protejarea persoanelor fără adăpost

Poliţiştii locali gălăţeni vor acţiona şi în acest anotimp rece pentru identificarea şi protejarea persoanelor fără adăpost în cadrul Planului de măsuri ‘Hibernal 2021 – 2022’, informează, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Potrivit acesteia, cei găsiţi într-o asemenea situaţie vor fi internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi, iar în cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, se va solicita internarea la Spitalul de Psihiatrie ‘Elisabeta Doamna’.

În prezent, la nivelul municipiului Galaţi au fost identificate 115 persoane fără adăpost care trăiesc în peste 50 de locuri cunoscute de către poliţiştii locali, cele mai multe fiind în zona de competenţă a Secţiei nr. 2 Poliţie Locală. Aceste locuri, după identificare, sunt salubrizate de către lucrătorii Serviciului Public Ecosal, astfel încât cetăţenii municipiului să nu fie afectaţi.

În intervalul 1 decembrie 2021 – 28 februarie 2022, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi se va derula Planul de măsuri ‘Hibernal 2021 – 2022’, instituţia fiind pregătită să intervină în teren, în situaţii speciale, cu un total de 120 de poliţişti locali de la ordine publică/intervenţie rapidă, siguranţă rutieră şi 18 autoturisme de serviciu.

‘Scopul principal al acestui program de măsuri este identificarea persoanelor fără adăpost şi încredinţarea acestora instituţiilor specializate, pentru acordarea ajutorului necesar şi scoaterea din starea de pericol. Urmărim şi acordarea ajutorului medical, în cazul persoanelor care prezintă simptomele unor îmbolnăviri de sezon sau stărilor de hipotermie. De asemenea, împreună cu reprezentanţii unei fundaţii, şi în acest sezon nou, vom transporta şi oferi acestor persoane alimente, îmbrăcăminte şi articole de igienă’, a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks