Galaţi: Pompierii au evacuat apa din 20 de locuinţe şi 164 de curţi, în perioada 18-21 iunie

0
34

Pompierii militari au evacuat apa din 20 de locuinţe şi 164 de curţi din judeţul Galaţi, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 18-21 iunie, informează, marţi, Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, în perioada menţionată au fost raportate situaţii de urgenţă în municipiul Galaţi, municipiul Tecuci, comuna Valea Mărului şi în satul Călmăţui, comuna Griviţa.

În urma apelurilor la 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi a acţionat pentru gestionarea efectelor precipitaţiilor pe raza judeţului Galaţi, cu 50 de militari, 10 motopompe, o motopompă de mare capacitate, cinci autospeciale de stingere şi o autospecială de descarcerare.

Militarii au intervenit pentru evacuarea apei din 20 de locuinţe de pe raza municipiului Galaţi şi din 164 de curţi şi grădini (154 din municipiul Galaţi, şase din Valea Mărului, trei din Călmăţui şi una din Tecuci). De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din Galaţi, dar şi din parcarea unui supermarket şi dintr-un subsol din zona Portului.

Aluviunile au afectat şi trei drumuri comunale, pe o distanţă de 9,8 kilometri, din comuna Valea Mărului.

Totodată, pompierii au intervenit şi pentru salvarea unei persoane care a fost surprinsă de prăbuşirea unei anexe gospodăreşti.

Judeţul Galaţi rămâne, marţi seară, sub avertizare de Cod portocaliu. Conform meteorologilor, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 40-60de litri pe metrul pătrat.

Sursa: AGERPRESS