Acasă93Galaţi: Societate comercială amendată cu 12.000 lei pentru deţinerea ilegală a 2,4...

Galaţi: Societate comercială amendată cu 12.000 lei pentru deţinerea ilegală a 2,4 tone de peşte

O societate comercială din Tecuci a fost amendată cu 12.000 lei pentru deţinerea fără documente legale a peste 2,4 tone de peşte, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, sprijiniţi de reprezentanţi ANPA – Serviciul Teritorial Moldova, DSVSA Galaţi şi Garda de Mediu Galaţi, au efectuat mai multe controale, care au vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei în domeniul comercializării peştelui şi produselor din peşte.

Cu această ocazie, la două puncte de lucru ale unei societăţi comerciale din municipiul Tecuci s-a constatat că nu există documente de provenienţă pentru cantitatea de 1.569 kilograme, respectiv 838 kilograme de peşte, diverse specii.

Totodată, administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de trasabilitate, astfel încât a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 12.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitare veterinare pentru siguranţa alimentelor, privind demonstrarea trasabilităţii produselor la punerea pe piaţă sau comercializarea alimentelor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, urmând a se dispune alte măsuri procedurale, cu ocazia cercetărilor. AGERPRES / (AS – autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks