Acasă93'Geogate - Hai la Berca în Ţinutul Buzăului', festival de muzică şi...

‘Geogate – Hai la Berca în Ţinutul Buzăului’, festival de muzică şi produse tradiţionale

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău organizează, pe parcursul lunii august, festivalul ‘Geogate – Hai la Berca în Ţinutul Buzăului’, un eveniment aflat la prima ediţie în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de produse tradiţionale româneşti şi de vizite virtuale prin cele mai atrăgătoare zone turistice ale Geoparcului UNESCO.

Festivalul are drept scop promovarea ‘Ţinutului Buzăului’ şi a celorlalte geoparcuri din România care şi-au exprimat intenţia de a aplica pentru validare internaţională în cadrul UNESCO.

‘Poarta de intrare în ‘Ţinutul Buzăului’ este în localitatea Sătuc din comuna Berca, acolo vom avea ateliere de artă, vor fi promovate produse tradiţionale, turiştii vor putea vizita virtual Geoparcul UNESCO, dar, în acelaşi timp, vom populariza geoparcurile aspirante cum sunt cele din Dobrogea, Oltenia, Mehedinţi, alături de alte geoparcuri din Grecia. Vom avea o seară grecească, cu muzică, produse, tradiţii şi prezentări ale geoparcului respectiv. Activităţile sunt şi culturale, spirituale, de cunoaştere, dezvoltare şi de promovare’, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În data de 13 aprilie 2022, ‘Ţinutul Buzăului’ a obţinut validarea oficială ca Geoparc Internaţional UNESCO, devenind al doilea geoparc din România inclus în Reţeaua Internaţională a Geoparcurilor (GGN), după ‘Ţara Haţegului’. Teritoriu rural din zona submontană a judeţului Buzău, prezintă elemente de interes geologic de valoare globală, întinzându-se pe o suprafaţă de peste 1.000 de kilometri pătraţi şi având o populaţie de peste 40.000 de locuitori.

Vulcanii noroioşi, domurile de sare, focurile vii, trovanţii de la Ulmet, aşezările rupestre şi chihlimbarul roşu de la Colţi sunt doar câteva din atracţiile turistice care se regăsesc în Geoparcul UNESCO.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks