Liderul AUR, George Simion, s-a dus la Bruxelles pentru a discuta cu europarlamentarii români, în tentativa de a-i convinge să pună piciorul în prag în fața Austriei. Simion susține că românii au luat poziția ”ghiocelului”, în timp ce austriecii ”ne iau petrolul, gazele și pădurile”.
„Eu cred că suntem prea diplomați cu austriecii care ne iau petrolul, gazele, pădurile. Ciucă e un vinovat. A zis să vină europarlamentarii să nu se ia de Olanda, de Austria. Nu, trebuie să stăm în poziția ghiocel! Principalul vinovat e Iohannis, el coordonează politica externă a României și de 8 ani nu face decât să primească în plic decizii. Cu ce se alege România în urma implicării în război, cedării de suveranitate prin legile Predoiu prin care s-a renunțat la supremația Constitutiei? Cu ce ne alegem? Nici în Schengen nu ne primesc și sunt cozi interminabile la vămile României. Șoferii români.. sunt batjocoriți. Nu exportăm nimic, românii suferă din cauza acestei guvernări”, a declarat George Simion, la România TV.
Simion consideră că președintele Iohannis și europarlamentarii români sunt de vină pentru situația actuală.
„La nivel de politică externă, nu existăm. Nimeni nu se gândea că Croația, care a depus cererea mai tarziu, nu o să aibă cererea aprobată. Noi de 11 ani suntem ținuți la coadă. Guvernarea lui Iohannis trebuie să dea socoteala. De ce avem atâția europarlamentari, ambasadori, corp diplomatic.. aderarea nu trebuia pusă pe tapet, dacă nu aveam asigurări”, a mai spus Simion.
Articolul George Simion (AUR): Regimul Iohannis, cu tot cu „guvernul lui”, trebuie să dea socoteală românilor; de 8 ani, preşedintele primeşte doar decizii în plic pe care le execută; cu ce se alege România în urma implicării în război, cedării de suveranitate prin legile Predoiu prin care s-a renunțat la supremația Constitutiei? Cu ce ne alegem? Nici în Schengen nu ne primesc, sunt cozi interminabile la vămile României, şoferii români, sunt batjocoriți, nu exportăm nimic, românii suferă din cauza acestei guvernări, ţara se scufundă în sărăcie şi deznădejde apare prima dată în Ecopolitic.