Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că aproximativ 18.000 de persoane au fost vaccinate la ‘Maratonul pentru viaţă’ organizat în Bucureşti weekendul trecut, precizând totodată că, la nivel naţional, peste 682.000 oameni s-au programat pentru una dintre cele trei doze.
‘În ceea ce priveşte ‘Maratonul pentru viaţă’ din municipiul Bucureşti, în weekend-ul 29 – 31 octombrie, au fost vaccinate aproape 18.000 de persoane. Tot în acest weekend au fost desfăşurate în 14 judeţe alte evenimente de tip maraton de vaccinare, unde au fost vaccinate peste 34.000 de persoane’, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că există o creştere a solicitărilor din partea autorităţilor locale pentru operaţionalizarea de echipe mobile.
‘Vaccinarea persoanelor din mediul rural şi a persoanelor vulnerabile ştim că se efectuează în mod prioritar cu sprijinul echipelor mobile. Până la acest moment, au fost desfăşurate 42 de acţiuni de vaccinare în opt judeţe şi au fost vaccinate peste 2.900 de persoane şi sunt în curs de planificare alte 89 de acţiuni de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile în alte 22 de judeţe. Avem un număr din ce în ce mai mare de solicitări din partea autorităţilor locale de a transmite şi de a operaţionaliza echipe mobile tocmai pentru a asigura vaccinarea celor care îşi doresc’, a precizat Gheorghiţă.
Potrivit preşedintelui CNCAV, peste 884.000 de persoane au primit a treia doză de vaccin.
‘Vaccinarea populaţiei cu doza de rapel – până la acest moment au fost vaccinate peste 884.000 de persoane care aveau schemă completă de vaccinare şi care aveau mai multe de 6 luni de la completarea schemei de vaccinare. Dintre aceste persoane, mai mult de 60% sunt considerate vulnerabile prin vârstă, peste 65 de ani, sau persoane care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice. Şi aproximativ 17% sunt persoane care provin din domeniul sănătăţii şi domeniul social. Aproximativ 5,5% provin din învăţământ’, a informat Valeriu Gheorghiţă.
De asemenea, peste 682.000 de persoane sunt programate în platformă pentru a fi vaccinate cu una dintre cele trei doze.
‘În platforma de programare sunt peste 682.000 de persoane programate pentru toate cele patru tipuri de vaccinuri disponibile, atât pentru doza 1, doza 2 şi doza 3. Cele mai multe sunt pentru vaccinul de la compania Pfizer – peste 650.000 de persoane. Restul sunt pentru vaccinul de la Moderna, Astra Zeneca şi Johnson & Johnson, dar reamintesc că, în momentul de faţă, vaccinarea – în proporţie de peste 90% – se face în baza prezentării directe a persoanelor la centrele de vaccinare şi mai puţin prin programarea în platformă’, a spus Gheorghiţă.