test
AcasăStiri generaleGheorghiţă: Nu există date, în prezent, care să justifice doza a patra...

Gheorghiţă: Nu există date, în prezent, care să justifice doza a patra de vaccin anti-COVID

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că, la momentul actual, nu există încă date care să justifice cea de-a patra doză de vaccin, dar chiar după prima schemă, vaccinurile actuale oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu varianta Omicron.

‘La momentul actual, nu avem toate datele disponibile să putem spune că se justifică administrarea celei de a patra doze. Ştim în schimb că vaccinurile actuale, chiar după prima schemă, oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu Omicron, iar doza de booster asigură o protecţie de lungă durată, pentru că ştim că imunitatea pentru Omicron se pierde mai repede decât ceea ce ştiam pentru varianta Delta’, a afirmat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Medicul militar a menţionat că ‘expunerea la îmbolnăvire o avem cu toţii, în fiecare zi, având în vedere transmisibilitatea extrem de crescută pentru Omicron şi interacţiunea cu celelalte persoane’.

‘Rezultatul final al infectării va fi diferit la o persoană vaccinată faţă de una nevaccinată. Vaccinul ne protejează faţă de formele grave’, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks