test
Acasă55Giugea (PNL Craiova): Proiectul Canalului Dunăre-Jiu-Olt-Argeş, vital pentru Oltenia; fermierii ar avea...

Giugea (PNL Craiova): Proiectul Canalului Dunăre-Jiu-Olt-Argeş, vital pentru Oltenia; fermierii ar avea apă ieftină

Deputatul Nicolae Giugea, preşedintele PNL Craiova, a declarat, joi, că proiectul Canalului Dunăre-Jiu-Olt-Argeş, al cărui iniţiator este, va fi cea mai mare investiţie în amenajări funciare din ultimii 30 de ani şi este un proiect vital pentru Oltenia, deoarece le oferă fermierilor din întreaga zonă acces la apă ieftină.

‘Această investiţie, cea mai mare în amenajări funciare din ultimii 30 de ani, este prevăzută în Legea pentru modificarea unor acte normative în vederea reabilitării şi/sau înfiinţării infrastructurii principale de irigaţii şi a infrastructurii de desecare şi drenaj, precum şi pentru sprijinirea investiţiilor în producţia şi procesarea produselor agricole în România. Legea, care a fost votată în Senat şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, oferă instrumentele necesare pentru a sprijini fermierii mici şi mijlocii români şi, implicit, şi pe consumatorii care vor beneficia de produse de calitate mai ieftine. Este un proiect vital pentru Oltenia, deoarece oferă fermierilor din întreaga zonă acces la apă ieftină’, a declarat Giugea într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai afirmat că după finalizarea canalului, irigaţiile se vor face gravitaţional, fiind eliminate pompele care acum consumă mult curent şi cresc preţul apei şi, în plus, întreaga amenajare va schimba microclimatul din zonele pe unde va trece şi va asigura utilizarea durabilă a resurselor de apă.

Giugea a menţionat că actul normativ este în concordanţă cu Directiva 2000/60/CE – cadrul de politică comunitară în domeniul apei şi cu necesitatea asigurării eficienţei energetice a sistemelor de irigaţii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks