test
AcasăStiri generaleGiurgiu: 16 localităţi fără energie electrică, 29 de autovehicule avariate de copacii...

Giurgiu: 16 localităţi fără energie electrică, 29 de autovehicule avariate de copacii smulşi din rădăcini

Giurgiu, 26 nov/ Agerpres/ – Un număr de 16 din cele 54 de localităţi din judeţul Giurgiu au rămas fără energie electrică, iar 29 de autoturisme au fost avariate în municipiul Giurgiu după ce zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini în urma Codului portocaliu de vânt şi ploaie îngheţată.

‘Conform datelor centralizate de la societatea de furnizare a energiei electrice, la ora 12:00, în judeţul Giurgiu energia electrică era întreruptă parţial în 16 localităţi: Giurgiu, Bucşani, Daia, Găujani, Gogoşari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Izvoarele, Malu, Oinacu, Prundu, Slobozia, Stăneşti, Toporu şi Vedea. La nivelul judeţului Giurgiu, toate instituţiile cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase au fost şi sunt în alertă, pregătite să intervină pentru salvarea vieţii şi protejarea bunurilor materiale ale cetăţenilor. Până la ora 12:30, cele mai multe intervenţii s-au înregistrat în municipiul Giurgiu, acolo unde zeci de copaci sau stâlpi de telefonie au căzut peste autoturisme sau pe partea carosabilă. Astfel de evenimente s-au produs şi în localităţile Prundu, Isvoarele, Vărăşti şi Gostinari. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru degajarea a 32 copaci sau stâlpi de electricitate şi telefonie căzuţi peste autoturisme sau pe partea carosabilă. În urma acestor evenimente, 29 de autovehicule au fost avariate, toate în municipiul Giurgiu. Din fericire, nu au fost persoane rănite, doar pagube materiale’, se arată într-un comunicat de presă, emis duminică de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Pompierii giurgiuveni au mai intervenit şi pentru evacuarea apei din beciul unei case, pe strada Dunării, din municipiul Giurgiu.

În judeţul Giurgiu toate drumurile sunt deschise circulaţiei, în condiţii de iarnă.

În ultimele 24 de ore judeţul Giurgiu s-a aflat sub Cod portocaliu de vânt şi precipitaţii, iar acum se află sub Cod galben. Ploile care au căzut în judeţul Giurgiu cu cantităţi de până la 70 de litri pe metru pătrat s-au transformat în ultimele ore în ninsoare, iar stratul de zăpadă a ajuns la o grosime de aproximativ zece centimetri. AGERPRES(AS-autor: Camelia Bigan, editor: Mihai Simionescu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks