AcasăStiri generaleGiurgiu: Circulaţia pe Podul Prieteniei se desfăşoară cu dificultate din cauza unor...

Giurgiu: Circulaţia pe Podul Prieteniei se desfăşoară cu dificultate din cauza unor lucrări de reparaţii în partea bulgară

Circulaţia pe Podul Prieteniei se va desfăşura cu dificultate marţi, pe timpul zilei, pe o singură bandă, iar pe timpul nopţii vor fi perioade de timp în care traficul pe pod va fi restricţionat în totalitate, ca urmare a unor lucrări de reparaţii pe care partea bulgară le execută în perioada 3-5 octombrie, au informat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

‘Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 3-5 octombrie 2023, vor fi demarate lucrări de reparaţii a rosturilor de dilatare de pe Podul dintre Ruse-Giurgiu, aspect ce necesită introducerea unor măsuri temporare de restricţionare a traficului pe pod. Astfel, în perioada respectivă, pe timpul zilei circulaţia pe Podul Prieteniei se va desfăşura cu dificultate, pe o singură bandă fiind reglementată prin indicatoare şi semnalizatoare rutiere, iar pe timpul nopţii vor fi intervale de timp, între orele 22,00 şi 1,00, când traficul pe pod va fi restricţionat în totalitate’, se arată într-un comunicat de presă transmis de ITPF Giurgiu.

În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră recomandă persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite punctul de trecere a frontierei Giurgiu şi să tranziteze prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim internaţional cu ţara vecină.

Poliţia de Frontieră aminteşte că la graniţa cu Bulgaria mai sunt operaţionale încă zece puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct.

Potrivit reprezentanţilor ITPF, camioanele care ies din ţară pe la Giurgiu – Ruse au de aşteptat 60 de minute, iar cele care intră în ţară, 40 de minute.

Pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks