Acasă93Giurgiu: Două unităţi de alimentaţie publică din municipiul reşedinţă, sancţionate de comisarii...

Giurgiu: Două unităţi de alimentaţie publică din municipiul reşedinţă, sancţionate de comisarii pentru protecţia consumatorilor

Două unităţi de alimentaţie publică din municipiul Giurgiu au primit amenzi în valoare totală de 55.000 de lei şi propunerea de închidere temporară pentru o perioadă de până la şase luni în urma unor controale ale comisarilor pentru protecţia consumatorilor efectuate în această săptămână.

‘Ca urmare a diverselor sesizări primite de la cetăţeni, în cadrul programului – Caravana consumatorilor, echipe mixte de control ale Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor Regiunile Sud Muntenia şi Bucureşti-Ilfov au efectuat o serie de acţiuni de control la operatori economici din judeţul Giurgiu. În cazul a doi dintre aceştia, respectiv supermarketul Supeco şi Restaurantul Perla, din portul Giurgiu, comisarii au aplicat mai multe sancţiuni, cauzate de numărul însemnat de abateri constatate în timpul controlului’, se arată într-un comunicat de presă al ANPC.

Astfel, amenzile contravenţionale aplicate au fost în valoare totală de 55.000 de lei şi pentru cantitatea de 730 de kilograme de produse alimentare a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare.

Totodată, a fost luată măsura opririi temporare a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru ambele unităţi şi aplicată propunerea pentru închiderea temporară, pentru o perioadă de până la şase luni.

Comercializarea sau utilizarea ca materii prime a unor produse cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje depreciate, utilizarea unei camere de congelare neigienizată, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri masive de praf şi impurităţi, utilizarea ca materii prime a unor produse alimentare nesigure, respectiv fără etichete, dar şi pavimente deteriorate în blocurile alimentare, folosirea unor agregate cu rugină şi exfolieri de vopsea, prezenţa infestaţiei cu gândaci, în bucătărie, şi utilizarea unor spaţii de congelare neigienizate, cu acumulări excesive de gheaţă sunt cele mai importante nereguli constatate de echipele mixte de control.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks