O suprafaţă de aproximativ 165 de hectare de mirişte de porumb vegetaţie uscată, lăstăriş, peste 43 de tone de deşeuri menajere şi traverse de cale ferată au ars în ultimele ore în municipiul Giurgiu şi alte 13 localităţi din judeţ, din cauza fumatului în locuri nepermise şi a focului deschis în spaţii deschise.
Pentru stingerea incendiilor pompierii giurgiuveni au acţionat cu 18 autospeciale de stingere, o cisternă şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.
‘Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, aceştia au intervenit pentru stingerea a 16 incendii de mirişte, vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, în municipiul Giurgiu şi alte 13 localităţi din judeţul Giurgiu. Cea mai mare suprafaţă de vegetaţie uscată a ars la Ghimpaţi unde incendiul s-a extins pe o suprafaţă de o sută de hectare, din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător, în municipiul Giurgiu incendiul s-a manifestat în cimitirul Smârda din cauza focului deschis în spaţii deschise. Tot în municipiul Giurgiu a mai ars o cantitate de 20 de kilograme de deşeuri menajere, dar au ars şi traverse de cale ferată din cauza focului deschis în spaţii deschise. În localitatea Colibaşi pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu în care a ars cantitatea de aproximativ 30 de tone de deşeuri menajere din cauza focului deschis. La Găujani a ars o suprafaţă de 30 de hectare de vegetaţie uscată. La Malu a ars o suprafaţă de 15 hectare de mirişte şi stufăriş şi cantitatea de trei tone de deşeuri menajere. La Valea Dragului a ars mirişte de grâu şi porumb pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, vegetaţie uscată pe o suprafaţă de două hectare şi zece tone de deşeuri menajere. La Bălanu a ars mirişte de porumb şi de grâu, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, la Bucşani a ars mirişte de grâu pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Incendii de vegetaţie uscată au mai fost înregistrate şi în localităţile Cămineasca, Cartojani, Săbăreni, Herăşti, Vlad Ţepeş, Zboiu unde au ars suprafeţe de câteva mii de metri pătraţi de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş’, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.
Pentru stingerea incendiilor, pompierii giurgiuveni au acţionat cu 18 autospeciale de stingere, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi o cisternă, iar în sprijinul acestora a venit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Ghimpaţi cu un tractor cu plug.
ISU Giurgiu a precizat faptul că, după fiecare incendiu de vegetaţie uscată sau mirişte de pe terenurile arabile, ISU înaintează Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.