AcasăStiri generaleGiurgiu: O suprfaţă de aproximativ şapte hectare de vegetaţie uscată a ars...

Giurgiu: O suprfaţă de aproximativ şapte hectare de vegetaţie uscată a ars în judeţ, din cauza focului deschis

Giurgiu, 3 aug/ Agerpres/ – O suprafaţă de aproximativ şapte hectare de vegetaţie uscată, mirişte şi lăstăriş, trei pomi şi gardul unei gospodării au ars în ultimele ore în patru localităţi din judeţul Giurgiu din cauza focului deschis în spaţii deschise.

‘Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, aceştia au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată şi mirişte. Astfel, în localitatea Ghizdaru a ars o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş. Incendiul s-a manifestat aproape de gospodării, iar la una dintre acestea focul s-a extins şi în curte pe o suprafaţă de cinci sute de metri pătraţi şi a ars şi o parte din gard. La Ulmi a ars o suprafaţă de 1, 7 hectare de mirişte, la Băneasa a ars o suprafaţă de aproximativ un hectar de vegetaţie uscată şi lăstăriş, iar la Pietrele a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ patru sute de metri pătraţi, dar focul a cuprins şi trei copaci’, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ISU Giurgiu.

Pompieri din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Detaşamentului Bolintin Deal au acţionat cu cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor pentru lichidarea acestor focare.

Potrivit pompierilor, focul deschis în spaţii deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiilor.

Menţionăm faptul că, judeţul Giurgiu se află sub atenţionare de cod portocaliu de caniculă pentru joi, 3 august 2023.

Potrivit legislaţiei privind protecţia mediului, arderea miriştilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărişurilor sau a vegetaţiei ierboase este interzisă.

Astfel, cetăţenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă numărul 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligaţia de a nu arde şi de a preveni arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks