test
AcasăStiri generaleGiurgiu: Peste 8.500 de kilograme de deşeuri din Bulgaria pentru Olanda, oprite...

Giurgiu: Peste 8.500 de kilograme de deşeuri din Bulgaria pentru Olanda, oprite la frontieră

Cantitatea de peste 8.500 kilograme de deşeuri, respectiv anvelope, din Bulgaria pentru o societate comercială din Olanda, a fost oprită la PTF Giurgiu pentru că nu era însoţită de documente de transport transfrontalier complete.

‘Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă 46 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri constând în anvelope. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau 8.509 kilograme deşeuri, respectiv anvelope, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unei societăţi comerciale din Olanda’, se arată într-un comunicat de presă emis, vineri, de ITPF Giurgiu.

În urma verificării documentelor de transfer autorităţile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, astfel nefiind respectate prevederile legale în vigoare.

În consecinţă, nu a fost permis accesul pe teritoriul României pentru ansamblul rutier în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks