AcasăStiri generaleGiurgiu: Peste 80 la sută din cadrele didactice din judeţ au participat...

Giurgiu: Peste 80 la sută din cadrele didactice din judeţ au participat la greva de avertisment

Peste 80% din cele aproximativ trei mii de cadre didactice din judeţul Giurgiu au participat, miercuri, la greva de avertisment din învăţământ desfăşurată între orele 11,00 şi 13,00, interval în care nu s-a predat, dar copiii au fost supravegheaţi în clase.

‘Greva de avertisment a fost desfăşurată miercuri în judeţul Giurgiu între orele 11,00 şi 13,00, în acest interval orar nu s-a predat, dar copiii au fost supravegheaţi şi au fost purtate discuţii inclusiv cu elevii sau părinţii acestora, acolo unde a fost cazul, despre revendicările cadrelor didactice. În cadrul Sindicatului Spiru Haret, filiala Giurgiu, sunt 1.502 membri şi au participat la activităţile de protest de astăzi 1.217 (n.red. la nivelul judeţului Giurgiu sunt aproximativ 3.000 de cadre didactice), dar s-au solidarizat cu aceştia şi cei din alte sindicate sau care nu sunt în sindicat, au venit la şcoală inclusiv cei care nu aveau ore, practic, la greva de avertisment au participat peste 80 la sută din cadrele didactice din judeţ. Profesorii au ajuns la limita răbdării pentru că noi nu cerem altceva decât să ne fie respectate drepturile salariale prevăzute de lege şi deranjant este faptul că, deşi există lege, noi ne obţinem drepturile doar în instanţă şi asta după ani de zile. Nu există dialog cu cei de la centru deşi am făcut tot timpul petiţii’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului din Învăţământ Spiru Haret din judeţul Giurgiu, Romica Marin.

Ea spune că este cu atât mai greu pentru un cadru didactic cu cât pretenţiile faţă de aceştia au crescut, ca şi vârsta de pensionare.

‘Un cadru didactic care trebuia să iasă la pensie la 57 de ani, de exemplu, ajunge să predea până la 65 de ani în condiţiile în care speranţa de viaţă este de aproximativ 70 de ani. În ultima lună de zile am primit 18 solicitări de ajutor financiar, dintre care doar două solicitări de ajutor pentru naşteri, iar restul solicitărilor de ajutor sunt pentru decese. Ne-au murit colegi de COVID-19, liderul nostru de sindicat de la Săbăreni a decedat în luna decembrie la două zile după ce a făcut a treia doză de vaccin. Repet, presiunea pe cadrele didactice este foarte mare, de la predarea online cu care a trebuit să ne adaptăm din mers, la presiunea vaccinării şi a derulării multor altor activităţi suplimentare, cum ar fi chiar şi distribuirea laptelui şi cornului către elevi şi completarea a tot felul de situaţii’, a susţinut Romica Marin.

În final, liderul Sindicatului din Învăţământ Spiru Haret din Giurgiu a spus că angajaţii din învăţământ vor continua manifestările de protest, dacă nu vor fi luate în calcul solicitările acestora, fiind luată în calcul şi neîncheierea situaţiei şcolare în acest an. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks