Acasă93Giurgiu: Peste o mie de persoane din grupuri vulnerabile vor participa la...

Giurgiu: Peste o mie de persoane din grupuri vulnerabile vor participa la cursuri de educaţie parentală

Peste o mie de persoane din şase localităţi din judeţul Giurgiu vor participa la cursuri de educaţie parentală, dar şi de formare profesională, în cadrul unui proiect din granturi norvegiene care vizează oferirea de servicii integrate pentru grupurile vulnerabile, în vederea dezvoltării comunităţilor locale.

‘Peste o mie de persoane care aparţin grupurilor vulnerabile din şase localităţi rurale ale judeţului Giurgiu, respectiv Vânătorii Mici, Floreşti-Stoeneşti, Stăneşti, Izvoarele, Găiseni, Letca Nouă vor fi beneficiari ai unui proiect finanţat prin fonduri europene şi granturi norvegiene. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu, este promotor al proiectului ‘Servicii integrate pentru grupurile vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităţilor locale’, proiect derulat în parteneriat cu Fundaţia Estuar şi Asociaţia Four Change. În acelaşi proiect, beneficiari vor fi şi persoane care aparţin grupurilor vulnerabile din două localităţi rurale din judeţul Prahova, proiectul adresându-se unui număr total de 1.265 de persoane din grupurile vulnerabile din cele două judeţe’, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de DGASPC Giurgiu.

Înfiinţarea în fiecare şcoală inclusă în proiect a unui club de educaţie non-formală, includerea în programe de dezvoltare personală şi dezvoltarea creativităţii pentru patru sute de copii din ciclul primar şi gimnazial, includerea în programe de educaţie parentală, informare şi consiliere pentru 250 de părinţi şi tutori ai copiilor din ciclul primar şi gimnazial, informare şi consiliere pentru patru sute de persoane, pentru a răspunde lipsei abilităţilor şi competenţelor de bază necesare în vederea identificării unui loc de muncă în acord cu nevoile şi capacităţile proprii sunt principalele activităţi incluse în cadrul acestui proiect.

Cele patru sute de persoane participante la activităţile de informare şi consiliere vor urma cursuri de formare profesională de lungă durată, respectiv calificare, pentru ocupaţiile de asistent personal profesionist, agent de securitate, dulgher, tâmplar, parchetar.

Medierea muncii prin punerea în legătură directă a angajatorilor cu beneficiarii incluşi în proiect, dezvoltarea serviciilor sociale în comunitate pentru persoane adulte cu dizabilităţi, angajarea în cadrul serviciilor nou create a persoanelor din grupul ţintă al proiectului, care anterior au participat la cursurile de calificare pentru ocupaţia de asistent personal profesionist, asistenţă, suport şi acompaniere în vederea reglementării situaţiei locative pentru grupurile vulnerabile, formare profesională şi sesiuni de dezvoltare personală pentru 75 de profesionişti şi voluntari care lucrează cu grupurile vulnerabile sau interacţionează cu acestea, precum şi derularea unei campanii privind combaterea şi prevenirea discriminării sunt alte activităţi incluse în proiect.

La finalul perioadei de implementare de doi ani şi jumătate, Consiliul Judeţean Giurgiu va asigura sustenabilitatea proiectului pentru o perioadă de cinci ani.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 2.088.669 Euro, prin Granturi SEE şi Norvegiene 2014-2021 în cadrul programului Dezvoltare locală, îşi propune dezvoltarea unui pachet complex de servicii sociale de calitate, adaptat nevoilor reale ale beneficiarilor, care include măsuri de dezvoltare locală în domenii precum educaţie, ocupare, asistenţă socială, locuire şi antidiscriminare. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks