Un proiect de consultare electronică a populaţiei municipiului Giurgiu în luarea unor decizii administrative şi legate de infrastructura oraşului a fost lansat vineri, la Giurgiu, de Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Primăria municipiului Giurgiu.
‘Suntem aici pentru că ne pasă de Giurgiu, Primăria municipiului Giurgiu ne-a susţinut în această premieră naţională pentru că este prima oară când dăm relevanţă consultării publice în sensul legii, prin intermediul unei aplicaţii mobile. Astfel, lansăm proiectul intitulat sugestiv E-Consultare şi vrem să vă prezentăm şi vă lansăm o provocare pentru a participa împreună cu noi şi administraţia publică locală, respectiv Primăria municipiului Giurgiu, să testăm aplicaţia E-Consultare’, a declarat managerul proiectului E-Consultare publică în municipiul Giurgiu, Iuliana Iliescu.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional – Capacitatea administrativă 2014-2020 şi are un buget de 420.999 de lei.
‘Mă bucur să fiu aici, astăzi, lângă dumneavoastră, într-un număr atât de mare, sunt sigur că acest proiect s- a dorit a fi o punte de legătură mult mai rapidă, mult mai coerentă, mult mai firească cu cetăţenii din municipiul Giurgiu (…) Cu certitudine că proiectul acesta şi proiecte de genul acesta aduc informaţii extrem de valoroase administraţiei publice locale, fiindcă adesea suntem nevoiţi să luăm diverse decizii după cum credem noi că e mai bine, însă, nu întotdeauna, cetăţenii consideră că ceea ce am gândit noi că este bine, este la fel de benefic şi atunci e bine să avem consultarea cât mai rapidă cu populaţia municipiului. Cel mai important factor de dezvoltare al unei comunităţi este factorul uman şi trebuie să aducem noutăţi în acest domeniu şi cred că acest parteneriat este unul benefic, unul din care câştigă în primul rând cetăţeanul pentru că ştim ceea ce îşi doreşte. Problema câinilor, a ţânţarilor la Giurgiu sunt probleme celebre, problema folosirii bugetului în diverse proiecte pentru dezvoltarea urbanistică sunt în atenţia publicului şi atunci este foarte bine să stai de vorbă cu cetăţenii, iar acum vom avea posibilitatea să o facem mai direct pentru a afla viziunea comunităţii’, a declarat viceprimarul municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu.
Organizatorii evenimentului au spus că, pe viitor, îşi doresc ca astfel de aplicaţii de consultare publică să fie dezvoltate şi în cadrul altor unităţi administrative din ţară.
‘Noi, ca asociaţie, suntem preocupaţi de evoluţia democraţiei locale, de calitatea democraţiei locale şi atunci venim cu aceste consultări publice şi această aplicaţie mobilă poate duce la consolidarea democraţiei la nivel local. Noi mizăm pe creşterea democraţiei locale la Giurgiu’, a încheiat coordonatorul campaniei E-Consultare, Viviana Anghel Lukacsi.
În final, participanţii la eveniment au avut ocazia să acceseze aplicaţia mobilă E-Consultare şi să comunice prin intermediul acesteia. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)