AcasăStiri generaleGiurgiu: Tirurile care ies din ţară au de aşteptat 120 de minute...

Giurgiu: Tirurile care ies din ţară au de aşteptat 120 de minute la frontieră

Tirurile care ies din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse formează cozi de aproximativ zece kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat 120 de minute pentru efectuarea controlului de frontieră.

‘În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.377 camioane, 468 autoturisme şi 3.271 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.370 de camioane, 280 de autoturisme şi 2.597 de persoane’, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Controlul se efectuează în prezent pe sensul de ieşire din ţară, pe câte trei artere de circulaţie, iar pe sensul de intrare, pe câte patru artere destinate turismelor.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulaţie pe ambele sensuri de deplasare.

Tirurile care ies din ţară au de aşteptat 120 de minute controlul de frontieră, iar cele care intră în ţară au de aşteptat 40 de minute.

‘Aceşti timpi de aşteptare înregistraţi se datorează numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit’, a mai declarat Roxana Popazu.

Pentru turisme, timpul de aşteptare este de câte zece minute pe ambele sensuri de deplasare. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks