Giurgiu: Un minor care a traversat Dunărea pentru a ajunge la un ostrov a fost salvat de pompieri

0
40

Un minor în vârstă de 16 ani care a încercat să traverseze înot Dunărea şi să ajungă la un ostrov aflat la aproximativ 50 de metri de mal s-a accidentat la un braţ şi a fost salvat de un echipaj de intervenţie al ISU Giurgiu după ce unul dintre prietenii care îl însoţeau şi care rămăsese la mal a sunat la 112.

‘Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat faptul că un prieten în vârstă de 16 ani a traversat înot o zonă din Dunăre pentru a ajunge la Ostrovul Mocanu, de pe fluviul Dunărea, din dreptul municipiului Giurgiu, iar în timpul înotului acesta s-a accidentat la unul dintre braţe, posibil plagă prin tăiere, văzându-se astfel în imposibilitatea de a se mai întoarce la mal’, a declarat marţi purtătorul de cuvânt a ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

La faţa locului s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului Giurgiu al ISU Giurgiu cu o barcă.

Salvatorii au constatat că patru băieţi se aflau pe malul Dunării; trei dintre aceştia au înotat până la Ostrovul Mocanu, din dreptul municipiului Giurgiu, aflat la o distanţă de aproximativ 50 de metri de mal, iar unul dintre cei trei băieţi care s-au avântat în Dunăre, un minor, în vârstă de 16 ani, s-a accidentat şi a cerut sprijinul celui rămas pe mal, care a sunat la 112.

Minorul rănit prezenta o plagă la palmă, fără hemoragie masivă şi a fost predat de echipajul ISU, conştient şi cooperant, echipajului medical de pe Ambulanţă. AGERPRES( AS- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă)

Sursa: AGERPRESS