Cele 40 de persoane vârstnice instituţionalizate în căminul din localitatea Mironeşti, judeţul Giurgiu, au primit cadouri personalizate şi au putut asista la împodobirea bradului şi la un spectacol în cadrul unei acţiuni umanitare organizate de voluntarii Asociaţiei Oameni, Valori, Fapte şi elevi ai Colegiului Naţional ‘Gheorghe Lazăr’ din Bucureşti.
‘Cunoaştem din copilărie că sărbătoarea Crăciunului reuneşte familia în jurul bradului, a mesei cu bucate tradiţionale, în sunete de colinde, miros de cetină verde şi aromă de cozonaci. De aceea, am recreat acest tablou magic pentru vârstnicii de la Mironeşti care s-au întâlnit cu voluntarii în cadrul acestui eveniment ca într-o mare familie. Bucuria a fost fără margini, cu lacrimi, zâmbete, emoţii, atât din partea seniorilor şi a personalului de îngrijire, cât şi din partea voluntarilor Asociaţiei, în mare parte copii şi tineri. Avem satisfacţia lucrului împlinit, pentru că într-un timp relativ scurt, de aproape o lună, ne-am apropiat mai mult unii de alţii şi am reuşit să începem să construim punţi între generaţii, între copii şi seniori vulnerabili’, a declarat, cu această ocazie, Beatrice Culda, preşedinte fondator al Asociaţiei Oameni, Valori, Fapte.
Pregătirea acestui eveniment a început încă de luna trecută, când seniorii de la Mironeşti au fost încurajaţi să îşi exprime dorinţele privind cadourile pe care vor să le primească de Crăciun. Dorinţele le-au fost îndeplinite, pentru că elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, sub îndrumarea profesoarei Irina Dinică şi cu sprijinul părinţilor s-au străduit să achiziţioneze daruri personalizate care, frumos ambalate, au fost dăruite cu mult drag.
Bucuria de a primi cadoul dorit, fie că a fost vorba de un halat sau de papuci, de un aparat de radio sau de un aparat de tuns, de orhidee, de fructe sau dulciuri, dar şi căldura cu care au fost înconjuraţi de voluntari au adus lacrimi de bucurie în ochii vârstnicilor.
În cadrul atelierului festiv a fost împodobit bradul de Crăciun, au fost ornate coroniţe de brad cu globuri, fundiţe şi ornamente, au fost realizate şi scrise felicitări colorate care vor îmbogăţi coroniţele de brad.
Voluntarii transformaţi în reni, spiriduşi şi zâne, precum şi colindele interpretate au creat o atmosferă de sărbătoare, în care vârstnicii s-au simţit ca într-o mare familie, o atmosferă în care duioşia, bucuria, respectul şi bunătatea şi-au spus cuvântul.