AcasăStiri generaleGorj: 60% dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă s-au vaccinat împotriva COVID-19

Gorj: 60% dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă s-au vaccinat împotriva COVID-19

Peste 70% dintre medicii angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu s-au vaccinat împotriva COVID-19, iar dintre asistenţii medicali, 60% au ales să se imunizeze împotriva noului coronavirus, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Ţicleanu.

Potrivit acesteia, personalul medical intră adesea în contact cu pacienţii COVID-19 pozitivi, însă de la începutul campaniei naţionale de vaccinare, cazurile de infectare în rândul angajaţilor au scăzut şi, în ultimele luni, niciunul dintre cei care s-au îmbolnăvit nu au dezvoltat o formă gravă a bolii.

‘Personalul TESA al unităţii medicale este vaccinat în proporţie de 40%, iar personalul de la curăţenie în proporţie de 23%. Având în vedere ultimele precizări de la nivel naţional legate de demararea efectuării celei de-a treia doze de vaccin, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va redeschide Centrul de Vaccinare pentru asigurarea vaccinării doar a personalului propriu, asigurând personalul vaccinator corespunzător’, a precizat Mihaela Ţicleanu.

Data estimată de redeschidere a acestui centru de vaccinare este 11 octombrie. Medicii coordonatori ai centrului vor fi doctorul Constantin Mădălin Dinu, director medical al SJU Târgu-Jiu şi medicul Dumitru Vlăduţ, epidemiolog.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks