Acasă93Gorj: Amenzi de peste 760.000 lei, aplicate de inspectorii ITM în luna...

Gorj: Amenzi de peste 760.000 lei, aplicate de inspectorii ITM în luna mai

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat, în luna mai, peste 150 de controale la angajatorii din judeţ, aplicând sancţiuni de aproximativ 760.000 lei pentru neregulile constatate.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj remis miercuri AGERPRES, luna trecută au fost efectuate 152 controale atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

‘Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 760.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru încălcarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă. Au fost trasate 547 măsuri de intrare în legalitate. În urma verificărilor efectuate în perioada amintită, inspectorii de muncă, cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă, au depistat 13 cazuri de muncă nedeclarată la 7 angajatori din localităţile Bâlteni, Dăneşti, Fărcăşeşti, Târgu -Jiu, Rovinari, Plopşoru, precum şi din judeţul Caraş-Severin, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 260.000 lei. Inspectorii de muncă au urmărit verificarea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare, respectiv: modul de cunoaştere, implementare şi respectare a noilor prevederi legislative, modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare, precum şi respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă’, se arată în comunicatul de presă.

Inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, a declarat, conform sursei citate, că instituţia are în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. AGERPRES / (AS – autor: Irina Poenaru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks