Autorităţile locale din oraşul Rovinari şi comuna Drăguţeşti lucrează la realizarea liniei de transport public nepoluant între cele localităţi în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, în valoare de aproximativ 9 milioane de lei, a anunţat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, edilul din Rovinari, Robert Dorin Filip.
Potrivit acestuia, proiectul prevede achiziţionarea a 3 autobuze electrice, 3 staţii de încărcare lentă, 2 staţii de încărcare rapidă, sistemul de taxare e-ticketing, precum şi costurile de livrare şi instalare.
Două din cele trei autobuze au ajuns miercuri la Rovinari.
‘Ne îndreptăm cu paşi repezi spre îndeplinirea unui nou obiectiv – transport public nepoluant între Rovinari şi Drăguţeşti. Astfel, două din cele trei autobuze electrice achiziţionate în cadrul proiectului ‘Dezvoltarea mobilităţii urbane din UAT Rovinari şi UAT Drăguţeşti prin modernizarea sistemului public de transport local, Axa prioritară – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020’ au ajuns la Rovinari. Valoarea totală a contractului este de 8.853.600 lei şi include 3 autobuze electrice, 3 staţii de încărcare lentă, 2 staţii de încărcare rapidă, sistemul de taxare e-ticketing, precum şi costurile de livrare şi instalare. Autobuzele electrice SOR EBN 8 dispun de câte 16 locuri pe scaune, spaţii dedicate fotoliilor rulante folosite la transportul persoanelor cu dizabilităţi, dar şi locuri ‘în picioare’ până la capacitatea totală de 50+1 locuri. Autobuzele sunt dotate cu motoare electrice de 129 kW, acumulatori de 172 kWh, autonomia oferită fiind de 200 de kilometri’, a scris Filip.
El a adăugat că se lucrează intens la construirea depoului şi a căii de acces spre acesta, iar în curând se va trece la modernizarea celor 17 staţii de călători dispuse pe traseul Rovinari-Drăguţeşti. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de 3.000.000 de lei, 98% fonduri europene şi 2% bani de la bugetul local.