Acasă55Guvern: Aeroclubul României primeşte dreptul de administrare asupra terenului Aerodromului Ianca din...

Guvern: Aeroclubul României primeşte dreptul de administrare asupra terenului Aerodromului Ianca din Brăila

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care se acordă Aeroclubului României dreptul de administrare asupra terenului pe care este situat Aerodromul Ianca, judeţul Brăila, pentru a înfiinţa şi operaţionaliza Aeroclubul Teritorial Brăila.

Hotărârea de Guvern prevede ‘revocarea dreptului de administrare al Consiliului Judeţean Brăila asupra unui imobil aflat in domeniul public al statului, situat în judeţul Brăila, înscrierea unor imobile situate în judeţul Brăila în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestora în administrarea Aeroclubului României, precum şi modificarea anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului’, precizează un comunicat al Executivului.

Conform sursei citate, prin acest act normativ se acordă Aeroclubului României dreptul de administrare asupra terenului pe care este situat Aerodromul Ianca, judeţul Brăila, pentru a înfiinţa şi operaţionaliza Aeroclubul Teritorial Brăila.

‘Este vorba despre un teren cu o suprafaţă totală de 270.000 mp, pe care există o pistă de aviaţie, bretele şi căi de rulare.

Înfiinţarea unui nou Aeroclub Teritorial în zona judeţului Brăila va facilita accesul tinerilor interesaţi de activităţile aeronautice sportive, aspect ce va avea un efect direct asupra dezvoltării comunităţii locale şi naţionale’, mai precizează Executivul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks