Acasă55Guvernul a stabilit metodologia de decontare a serviciilor de intervenţie psihologică în...

Guvernul a stabilit metodologia de decontare a serviciilor de intervenţie psihologică în cazul copiilor afectaţi în contextul pandemiei de COVID-19

Guvernul a aprobat metodologia de decontare a serviciilor de intervenţie psihologică şi psihoterapeutică şi modalităţile de înscriere în Programul naţional de suport pentru copii, în contextul pandemiei de COVID-19 – ‘Din grijă pentru copii’.

Astfel, potrivit unui comunicat al Guvernului, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, asistenţii sociali, asistenţii medicali comunitari, mediatorii şcolari, în baza cunoaşterii situaţiei copilului, a observaţiei comportamentului psihoemoţional al copilului sau la sesizarea părintelui cu privire la existenţa unor probleme psihoemoţionale orientează părintele/reprezentantul legal al copilului către medicii de familie, medicii de medicină şcolară, medicii de psihiatrie pediatrică şi consilierii şcolari, în vederea emiterii recomandării de evaluare psihologică.

Recomandarea de evaluare psihologică în vederea înscrierii în Program cuprinde date şi informaţii cu privire la copil şi părintele/reprezentantul legal al acestuia, observaţii sumare privind motivele recomandării, data, semnătura şi parafa emitentului.

Conform sursei citate, privitor la decontarea serviciilor de intervenţie psihologică şi psihoterapeutică pentru copii, costul unei şedinţe este de 120 lei.

Durata unei şedinţe este de 50 de minute, numărul maxim al şedinţelor este de 10 şedinţe, iar perioada în care se efectuează şedinţele este de maximum 120 de zile.

Totodată, în situaţia în care copilul, din motive de sănătate dovedite cu acte medicale, nu poate finaliza şedinţele de intervenţie în 120 de zile, perioada se poate prelungi cu încă 120 de zile.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks