AcasăStiri generaleHarghita: 140 de locuri de cazare pentru refugiaţi oferite de persoane fizice...

Harghita: 140 de locuri de cazare pentru refugiaţi oferite de persoane fizice sau pensiuni, după un apel al CJ

Aproximativ 140 de locuri de cazare au fost oferite de către persoane fizice şi pensiuni pentru refugiaţii ucraineni în urma unui apel lansat de Consiliul Judeţean (CJ) Harghita în urmă cu câteva zile.

Locuitorii judeţului au fost invitaţi să completeze un chestionar prin care îşi oferă disponibilitatea de a oferi locuri de cazare pentru cei care fug din calea războiului.

Potrivit Biroului de Presă al CJ Harghita, au fost primite, până în prezent, un număr de 23 de oferte, fiind puse la dispoziţie 140 de locuri de cazare.

Cei care au venit în sprijinul refugiaţilor ucraineni sunt persoane fizice şi pensiuni din localităţile Miercurea-Ciuc, Ciceu, Mădăraş, Sânsimion, Cioboteni, Praid, Vârşag, Bârzava, Rugăneşti, Topliţa, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Făget şi Bilbor.

Locuitorii judeţului sunt îndemnaţi, în continuare, să completeze chestionarul în cauză, dacă au la dispoziţie locuri de cazare care pot fi oferite refugiaţilor.

‘În judeţul Harghita, ca şi în celelalte părţi ale Europei, au fost oferite posibilităţi de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, dar acestea nu au ajuns întotdeauna la cei aflaţi în nevoie. De aceea, Consiliul Judeţean Harghita a creat un formular prin care sunt colectate informaţiile utile pentru a le fi transmise celor care au nevoie de sprijin în acest moment. Dacă aveţi posibilitatea de a oferi cazare unei persoane sau unei familii, vă adresăm rugămintea de a completa formularul de mai jos, informaţiile urmând a le fi transmise persoanelor în nevoie.Vă mulţumim în numele refugiaţilor pentru sprijinul oferit!’, este îndemnul prezent pe chestionar.

La începutul lunii, Instituţia Prefectului a informat că 3.269 de locuri de cazare pentru refugiaţii ucraineni au fost identificate de cele 67 de primării harghitene, lista fiind aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Conform sursei citate, este vorba atât de spaţii publice – centre sociale, săli de sport, cămine culturale, case comunale sau case de oaspeţi ale bisericilor şi composesoratelor, cât şi de pensiuni sau case şi apartamente ale localnicilor.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat atunci că aceste spaţii au toate utilităţile necesare şi stau la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a comitetelor locale, dacă va fi nevoie pentru găzduirea refugiaţilor ucraineni.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks