Un număr de 21 de antreprenori turistici au primit, vineri, certificate Visit Harghita – Family-friendly, în cadrul unui eveniment organizat la Siculeni, de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (Visit Harghita) şi Consiliul Judeţean Harghita.
Potrivit unui comunicat transmis presei, Campania Family-friendly a fost lansată în 2020 de către echipa Visit Harghita cu scopul de a face din judeţul Harghita o destinaţie turistică pentru familii.
Astfel, locurile de cazare, restaurantele, activităţile turistice şi atracţiile care sunt potrivite pentru familii pot fi incluse în pachetul Family-friendly dacă îndeplinesc anumite criterii, care vizează, cu precădere, siguranţa şi securitatea copiilor.
‘Pentru obţinerea certificatului Family-friendly, unităţile de cazare şi catering trebuie să deţină un certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului României, şi trebuie să îndeplinească criteriile Visit Harghita – Family-friendly. Programele turistice trebuie să respecte, de asemenea, acest set de criterii. În fiecare an, echipa Visit Harghita acordă certificatul Family-friendly pentru trei atracţii turistice. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita verifică toţi furnizorii de servicii turistice care solicită certificatul. În cazul în care un loc sau un program nu îndeplineşte cerinţele, solicitanţii primesc un termen limită pentru a remedia deficienţele, care sunt apoi verificate din nou’, se arată în comunicatul citat.
Până în prezent, 135 de operatori de turism din Harghita deţin certificate Family-friendly şi îşi aşteaptă oaspeţii, aceştia punând la dispoziţie spaţii de cazare, restaurante, programe şi atracţii turistice pentru familii.
‘Oferta turistică pentru familii poate fi găsită pe site-ul şi aplicaţia Visit Harghita. În plus, o broşură actualizată este publicată anual cu informaţii despre locurile certificate şi programele turistice; acestea sunt promovate în cadrul expoziţiilor de turism’, se mai menţionează în comunicat.
La festivitatea de acordare a certificatelor Family-friendly de vineri a participat şi consultantul în turism Răzvan Pascu, care le-a recomandat operatorilor în turism să promoveze natura din judeţ, aerul curat, activităţile la care familiile pot participa şi să fie atenţi ca această promovare să se facă şi în limba română. AGERPRES / (AS, A – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)