AcasăStiri generaleHarghita: Aproape 600 de persoane au fost vaccinate în cabinetele medicilor de...

Harghita: Aproape 600 de persoane au fost vaccinate în cabinetele medicilor de familie

Aproape 600 de persoane au fost vaccinate în cabinetele medicilor de familie din Harghita, arată datele puse la dispoziţie joi de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, până în data de 19 mai, un număr de 33 de medici de familie din judeţ au administrat 570 de doze de vaccin Johnson and Johnson, în cabinetele lor.

De asemenea, Instituţia Prefectului mai arată că numărul total al medicilor de familie care au început vaccinarea în cabinetele lor se ridică la 41.

Sursa citată mai precizează că din data de 4 ianuarie, când a început Campania de imunizare în judeţ, până pe 19 mai, au fost administrate 108.462 de doze de vaccin, dintre care 60.714 reprezentând prima doză şi 47.748 doze de rapel.

Numărul cazurilor totale de reacţii adverse post-vaccinale raportate este de 17, de câteva săptămâni nefiind înregistrate reacţii adverse.

Instituţia Prefectului mai precizează că au fost distribuite centrelor de vaccinare din judeţ 110.617 doze, cele mai multe, respectiv 96.747 doze, fiind produse de Pfizer-BioNTech.

În ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat zece cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 16 pacienţi fiind declaraţi vindecaţi, rata de incidenţă fiind, în data de 20 mai, de 0,64 la mia de locuitori. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks