Aproape 72% dintre elevii din Harghita urmează cursurile în format fizic, interesul pentru vaccinare în rândul angajaţilor din sistemul de educaţie crescând în ultimele două săptămâni, a declarat luni, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.
‘În această perioadă, colegii noştri au înţeles necesitatea de a se vaccina, în primul rând documentându-se din surse credibile, în al doilea rând pentru propria sănătate şi în al treilea rând pentru binele comunităţii din care fac parte şi a elevilor din unităţile de învăţământ. Iată că procentul de vaccinare (în rândul angajaţilor din sistemul de educaţie – n.r.) a ajuns la 61.58%, el este într-o dinamică (…). Cu sprijinul acestui efort de vaccinare al colegilor, elevii noştri sunt într-un procent mai mare la şcoală începând cu această săptămână. S-a dat posibilitatea ca să decidă consiliul de administraţie al şcolii, fie pe baza procentului de vaccinare din unitatea cu personalitate juridică sau analizând procentul de vaccinare pe structurile arondate din unitatea respectivă. Astfel, din cele 434 de unităţi cu personalitate juridică şi structuri arondate, avem 273 cu prezenţă fizică şi 161 în online, adică 63% dintre unităţi desfăşoară activităţi în format fizic, ceea ce înseamnă o creştere cu 15% faţă de săptămâna precedentă. (…) Dacă ne referim la numărul de elevi, avem 35.978 de elevi care sunt la şcoală cu prezenţă fizică, dintr-un total de 50.060 elevi, adică aproximativ 72%’, a declarat inspectorul şcolar general adjunct.
Acesta a mai arătat că în zonele izolate din judeţ, unde nu există conexiune la Internet şi nu se pot ţine cursuri online, s-au găsit soluţii ca elevii să primească lecţiile şi exerciţiile tipărite, dar este de dorit ca aceştia să reia orele în format fizic, în cel mai scurt timp.
‘Ne dorim ca elevii să meargă cât mai repede la şcoală, deoarece nu se poate compara învăţământul în format fizic cu învăţământul în mediul online. Mai mult decât atât, dacă şcolile ar fi în format fizic s-ar putea face şi acele activităţi prin Proiectul remedial şi, astfel, elevii ar putea să aibă acea pregătire pentru lecţiile pierdute. Noi trebuie să ne pregătim atât pentru finalizarea semestrului întâi şi chiar să vorbim şi despre pregătirea pentru examenele naţionale, pentru clasele terminale, unde ne-am dori ca elevii să obţină note mai bune şi nu aibă probleme din cauza acestei pandemii’, a arătat Cristinel Glodeanu.
El a făcut din nou un apel la colegii săi să se informeze din surse credibile şi să ia cea mai bună decizie privind vaccinarea, atât pentru sănătatea lor, cât şi pentru comunitatea din care fac parte.
‘Ne bucurăm că răspunsul a fost unul pozitiv şi înregistrăm o creştere de aproape zece la sută a procentului de vaccinare, de la începutul lunii noiembrie’, a mai spus inspectorul şcolar general adjunct.