Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineaţa, la Miercurea-Ciuc, până la minus 11,6 grade Celsius, fiind înregistrat recordul de temperatură pentru această zi.
Recorduri de temperatură pentru ziua de 30 martie s-au înregistrat şi la Topliţa şi Odorheiu Secuiesc.
Meteorologul de serviciu Sorin Bugner, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, că valoarea de minus 11, 6 s-a înregistrat în jurul orei 03,00 şi reprezintă recordul de temperatură al zilei la Miercurea-Ciuc, precedentul record fiind de minus 10 grade Celsius.
De asemenea, la Topliţa s-au înregistrat minus 10 grade Celsius, faţă de vechiul record, care a fost de minus 8 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc s-a consemnat o minimă de minus 7,4 grade Celsius, în vreme ce precedentul record a fost de minus 5,4 grade.
Şi la celelalte staţii din judeţ s-au înregistrat valori negative, la Joseni mercurul termometrelor arătând o minimă de minus 9.7 grade Celsius, iar la staţia de munte Bucin, de minus 10,8 grade Celsius.
Sorin Bugner a precizat că aceste temperaturi scăzute s-au înregistrat pe fondul unui cer senin şi al unei mase de aer rece venită din Nord.
În următoarele zile temperaturile vor mai creşte, dar în timpul nopţii este posibil să mai fie valori negative.
Aceste temperaturi negative nu reprezintă un pericol pentru culturile agricole din Harghita, unde încă nu a venit primăvara, iar vegetaţia nu este pornită.
Şeful Direcţiei Agricole Harghita, Romfeld Zsolt, a precizat, pentru AGERPRES, că este puţin probabil să fie afectate culturile de toamnă, iar livezile nu vor avea de suferi, întrucât pomii nu sunt înfloriţi.