Harghita: Motociclist rănit grav într-un accident, la Feliceni; a fost chemat elicopterul SMURD

0
293

Un motociclist în vârstă de 21 ani a fost grav rănit, vineri dimineaţa, într-un accident rutier produs în localitatea Feliceni din judeţul Harghita, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru transportul acestuia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Maria Plumbu, a precizat că, din primele cercetări, s-a constatat că tânărul, în timp ce conducea o motocicletă pe DJ 131, în localitatea Feliceni, dinspre Mărtiniş, ‘din cauze ce vor fi stabilite ulterior, ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară şi semiremorcă, condus de un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Lupeni’.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru AGERPRES, că motociclistul prezintă multiple fracturi deschise la ambele picioare şi pentru transferul său la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş a fost chemat în sprijin un elicopter SMURD.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că victima a fost preluată de echipajul SAJ cu medic, ulterior fiind transportată pe Stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde a fost predată echipajului de pe elicopterul SMURD.

În urmă cu două zile, un motociclist de 18 ani a fost transportat la spital cu multiple traumatisme, în urma unui accident în care a fost implicat şi un autocamion, pe raza localităţii Sâncrăieni, ulterior acesta decedând la spital.

Sursa: AGERPRESS