asd
Acasă93Harghita: Persoanele afectate de incendiul de la Gălăuţaş înnoptează la rude sau...

Harghita: Persoanele afectate de incendiul de la Gălăuţaş înnoptează la rude sau vecini; autorităţile caută soluţii de ajutorare

Persoanele afectate de incendiul de la Gălăuţaş, unde un ansamblu de locuinţe a fost mistuit de un incendiu, vineri după amiaza, îşi vor petrece noaptea la rude sau vecini, iar sâmbătă autorităţile locale vor încerca să găsească o soluţie pentru cazarea acestora.

Primarul comunei Gălăuţaş, Radu Ţăran, a declarat, pentru AGERPRES, că sâmbătă dimineaţa se va întâlni cu persoanele afectate, iar cele care nu au niciun fel de posibilitate de cazare vor fi găzduite în căminul cultural.

‘În noaptea asta se descurcă, la rude, la vecini, iar mâine (sâmbătă – n.red.), la ora 9,00, ne întâlnim la primărie şi vom încerca să găsim o soluţie unde să-i cazăm (…) Cei care nu vor avea posibilitatea, încercăm să rezolvăm la Căminul cultural, unde avem nişte camere cu două paturi, care dispun de apă şi duşuri comune’, a spus primarul din Gălăuţaş.

Acesta a mai precizat că se va face evaluarea pagubelor şi intenţionează să solicite ajutoare din Fondul de Rezervă al Guvernului.

De asemenea, Radu Ţăran a adăugat că mai mulţi oameni din sat, dar şi din localităţile învecinate au sărit în ajutorul celor afectaţi şi au adus haine, pilote, apă sau alimente.

Primarul nu a putut preciza exact câte persoane locuiau în respectivul ansamblu de locuinţe, dar crede că este vorba de circa 20 de oameni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat în urma incendiului violent care a cuprins ansamblul de locuinţe din Gălăuţaş şi care s-a manifestat generalizat, la întreaga construcţie, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi. Două persoane au suferit atacuri de panică şi au fost transportate la Spitalul municipal din Topliţa.

Pentru stingerea focului acţionează patru echipaje de pompieri militari de la Topliţa şi Gheorgheni şi patru echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Gălăuţaş, Sărmaş, Subcetate şi Remetea. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks